Met deze ID.4 crossover wil Volkswagen de elektrische automarkt veroveren

vw-id4-gelekt-1.jpg

Volkswagen wilde de crossovers voor z’n elektrische ‘ID’-label liefst nog even onder doek houden. Toch liggen de eerste beelden nu al op straat. Dat hebben de Duitsers zowaar aan het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie te danken.

Elektrische crossover van VW gelekt

Terwijl het met de lancering van de ID.3 nog echt niet lekker loopt, wordt er wel naarstig verder gewerkt aan de andere elektrische modellen van de groep. Na de ID.3 komt de ID.4. Dat is deze crossover. In China lijkt die er in twee versies te komen. Er is hier sprake van een ID.4 X (een kruis dus) en de ID.4 Crozz (met dubbele ‘z’, maar ook dat betekent natuurlijk kruis). De gekozen typologie is in elk geval verwarrend.

Aan de basis zijn de twee versies gelijk, maar omwille van een verschillend bumperdesign is de lengtemaat een beetje anders. De twee versies verschillen ook in rijhoogte. Ze zijn grosso modo 4,60m lang en 1,85m breed.

Eind dit jaar bij de Chinese VW-dealer

Beide modellen gaan in China in productie bij de FAW-Volkswagen joint venture. Ze staan op dezelfde MEB-architectuur als de door softwareproblemen gevelde ID.3. De iets meer dan 200pk sterke elektromotor wordt gedeeld met de krachtigere ID.3 en wellicht zullen ook de accugroottes identiek zijn. De grootste zou een bereik hebben van 500km - iets minder dan de ID.3.

Als alles volgens plan verloopt, arriveert de elektrische crossover van VW nog dit jaar bij de Chinese dealers.

Bron www.auto55.be

vw-id4-gelekt-1.jpgvw-id4-gelekt-2.jpgvw-id4-gelekt-3.jpg