Nieuw touchscreen bant aanrakingen: “Anti-corona”

touchcorona.jpg

Jaguar Land Rover en de Universiteit van Cambridge hebben samen een nieuw “touchscreen zonder touch” ontwikkeld, in die zin dat je het niet hoeft aan te raken om het te bedienen. Deze “contactloze aanraakschermtechnologie” moet onder andere de verspreiding van bacteriën en virussen, zoals het coronavirus, tegengaan.

Deze gepatenteerde technologie wordt ‘predictive touch’ genoemd en gebruikt artificiële intelligentie en sensoren om in een vroeg stadium van het aanwijzen het item te bepalen dat de gebruiker op het scherm wil selecteren, waardoor de interactie wordt versneld, en dat dus wel degelijk zonder knoppen of het display zelf aan te raken.

Een gebarentracker gebruikt sensoren op basis van zicht of radiofrequentie – die steeds vaker voorkomen in moderne elektronica – om contextuele informatie zoals het gebruikersprofiel, het interfaceontwerp en de omgevingsomstandigheden te combineren met gegevens van andere sensoren, zoals een oogtracker, om “het doel” van de gebruiker in real-time te voorspellen.

Bron www.gocar.be

touchcorona.jpg