Jaguar Land Rover wil wagenziekte voorkomen

Wagenziekte.jpg

Wagenziekte, waaraan meer dan 70% van alle mensen lijden, komt vaak voor als de ogen andere informatie opvangen dan wat het binnenoor detecteert, meestal tijdens het lezen gedurende lange ritten in de auto. Dankzij dit nieuwe systeem kunnen factoren die leiden tot wagenziekte, zoals optrekken, remmen en wisselen van rijstrook, geoptimaliseerd worden om misselijkheid bij de passagiers te voorkomen.

In de eerste testfase van het project werd een gepersonaliseerde “welzijnsscore” ontwikkeld. Die kan de impact van wagenziekte met 60% terugbrengen. De experts van het technisch labo voor software van Jaguar Land Rover in Shannon voerden vervolgens deze score in de software voor autonoom rijden. Deze intelligente software combineert meer dan 32 testkilometers in reële omstandigheden en virtuele simulaties om een geheel van parameters van rijdynamiek te berekenen. Het geavanceerde automatische leerproces laat zo de wagen toe zijn rijstijl te verbeteren op basis van de gegevens die werden verzameld tijdens elke afgelegde kilometer van de zelfrijdende vloot.

Dankzij dit project kunnen de ingenieurs ook de geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) verder ontwikkelen voor de toekomstige modellen van Jaguar en Land Rover, zoals de intelligente cruise control en de rijstrookbewaking.

Bron www.gocar.be

Wagenziekte.jpg