BMW onthult de iNext op 11 november.

bmwinext1.jpg

BMW heeft ooit een pioniersrol gespeeld in de elektrische autosector met zijn i3 uit 2013, maar daarna leek het alsof de Beiers de interesse wat verloren hadden. Pas nu, in 2020, krijgt het elektrische verhaal vervolg. Eerder dit jaar was er de Mini Cooper SE en begin 2021 volgen dan de SUV iX3 en de vierdeurscoupé i4. Die zijn echter allemaal afgeleid van bestaande modellen met verbrandingsmotoren (respectievelijk de X3 en de toekomstige 4-Reeks Gran Coupé), maar op 11 november onthult BMW voor het eerst in 7 jaar nog eens een zelfstandig elektrisch model: de iNext.

Het wordt een SUV of cross-over met ultramoderne autonome rijtechnologie. Bij de onthulling van de eerste conceptcar beloofde BMW nog een ambitieus rijbereik van 700 kilometer, maar ondertussen is dat vrij sterk naar beneden bijgesteld en belooft het merk nog een 550 kilometer.

Daarmee zal dit model kunnen wedijveren met de ongeveer even grote Tesla Model Y en overklast het in eigen huis de iX3 en in eigen land de Mercedes EQC, terwijl de toekomstige Audi Q4 e-tron het ongeveer even goed zou moeten doen. Afspraak op 11 november voor de officiële onthulling van de iNext in een livestream.

Bron www.vroom.be

bmwinext1.jpgbmwinext2.jpgbmwinext3.jpg