Apple haalt zijn Titan Project van onder het stof

Apple_Project_Titan.jpg

Bij Apple werd het Titan Project in 2014 gelanceerd, met als doel een elektrische en zelfrijdende auto te ontwikkelen die naast de andere producten van het merk zou worden gecommercialiseerd. Maar in 2019 werden alle 200 personen die bij dit project betrokken waren ontslagen, omdat het werd stopgezet.

Tegen alle verwachtingen in kondigde Reuters zopas de heropstart van Titan aan voor een commercialisatie in 2024. Volgens de Amerikaanse website, die zich baseert op twee anonieme bronnen die bij Apple werken, konden de LFP-batterijen (lithium-ijzerfosfaat) van de recentste generatie, die goedkoper in productie zijn en een grotere autonomie bieden, het bedrijf weer motiveren om de ontwikkeling van deze wagen die bestemd is voor particulieren verder te zetten.

Bovendien zou de nieuwste technologie op vlak van lidar-radars Apple eveneens hebben gemotiveerd, omdat het bedrijf die zelf zou kunnen produceren. Nochtans lijkt een mogelijke commercialisatie van een voertuig niet zo eenvoudig, omwille van de hoge kosten die daarmee gepaard gaan en de moeilijkheid voor een nieuwe constructeur om rendabel te zijn, zoals blijkt uit de financiële problemen die Tesla ondervindt. Volgens een bron die betrokken is bij dit dossier, zou Apple minimum 100.000 voertuigen per jaar moeten produceren om geen geld te verliezen.

Bron www.gocar.be

Apple_Project_Titan.jpg