Volkswagen werkt aan autonome laadrobot

VW_Autonome_Laadrobot.jpg

Een elektrische auto opladen aan een laadpunt is vandaag niet meer de meest afmattende taak voor de chauffeur ervan. Toch wil Volkswagen hen het leven nog makkelijker maken door die taak toe te vertrouwen aan een robot. Wees gerust: die moet zich alleen bezighouden met opladen en niet met de mensheid te vernietigen.

Autonoom

Die nieuwe functionaliteit is vooral handig in parkings waar de laadinfrastructuur nog niet volledig ontwikkeld is. Het prototype dat Volkswagen Group Components ontwikkeld heeft, bestaat uit verschillende elementen en werkt op een ingenieuze manier.

De autonome robot wordt geactiveerd via een app of een signaal van de auto. Hij gaat naar de auto, opent de laadklep en verbindt de auto met een mobiele energieunit. Die blijft bij de auto tot het laden is voltooid of tot de chauffeur terugkomt.

Het mobiele en autonome laadsysteem is een deel van een hele hoop componenten die Volkswagen Group Components voor het opladen wil ontwikkelen. De tak is verantwoordelijk voor alles wat met laden te maken heeft voor alle merken van de groep. Staat dit jaar nog op de agenda: een reeks flexibele snellaadpunten op gelijkstroom (DC).

Bron www.autoscout24.be

VW_Autonome_Laadrobot.jpg